top of page
tomrissengor1.JPG

Hakkımda

Ankara’da ilkokul, ortaokul ve lise eÄŸitimimi tamamladıktan sonra 1974 – 1981 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eÄŸitimi aldım. Uzmanlık çalışmalarımı mezunu olduÄŸum üniversitemde Göz Anabilim Dalı’nda tamamladım. 1985 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı olarak, tutkuyla baÄŸlı olduÄŸum mesleÄŸimi uygulamaya baÅŸladım.

Meslek hayatım boyunca çeÅŸitli devlet ve özel hastanelerde görev yaptım. HaydarpaÅŸa Numune (HNH) ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastaneleri’nde uzun yıllar baÅŸasistan, klinik ÅŸef yardımcısı ve klinik ÅŸefi olarak hem genç hekimlerin eÄŸitimi, hem bilimsel çalışma hem de klinik uygulama alanlarında hizmet verdim. Tüm meslek hayatım boyunca aralıksız devam ettiÄŸim akademik çalışmalarımla 1992 yılında Göz Hastalıkları alanında üniversite doçenti ünvanını, 2012 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi’nde profesörlük ünvanını aldım. En son olarak 2012 yılında Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Bölümü’nü kurdum ve bu kurumda görev yaptığım 2012-2017 yılları arasında göz saÄŸlığını korumak amacına yönelik bilimsel, akademik çalışmalar ile klinik ve cerrahi tedavi ve uygulamalar yaptım.

Nisan 2017’den itibaren kendi adımla açmış olduÄŸum muayenehanemde bu onurlu görevime devam etmekteyim.

Kariyerim boyunca Kornea, Kontakt Lens, Katarakt, Glokom, Retina, Åžaşılık, Göz Kapağı Hastalıkları gibi temel göz hastalıkları alanlarında sayısız uygulama ve çalışmalarım oldu. Çalıştığım hastanelerde (HN, FSM, Kadıköy FNH, ÇaÄŸlayan FNH) ilk kornea naklini gerçekleÅŸtirip bu cerrahinin geliÅŸmesine öncülük ettim.

2008-2012 yılları arasında Türk Oftalmoloji DerneÄŸi Kontakt Lens birimi baÅŸkanlığı yaptım. Kontakt lenslerin göz saÄŸlığını korumak adına yasal ve tıbbi açıdan doÄŸru ve saÄŸlıklı kullanımını saÄŸlamayı amaçlayan Türkiye genelinde ses getiren baÅŸarılı bir “bilgilendirme projesi” yürüttüm. Keratokonus gibi özgün kornea hastalıklarında kontakt lens uygulaması konusunda özgün eÄŸitim ve uygulama çalışmaları gerçekleÅŸtirdim.
ÇeÅŸitli göz cerrahi iÅŸlemleri konusunda binlerle ifade edilebilen sayıda uygulamam, yüzün üstünde yerli ve yabancı bilimsel çalışmam bulunmaktadır. Bununla beraber hayatta kazandığım en büyük ödülün, göz saÄŸlığına kavuÅŸan hastalar ile hekimliÄŸin yüce bilgi ve deÄŸerlerini öÄŸrenen öÄŸrencilerimin gözlerinde gördüÄŸüm “umut ve mutluluÄŸun olaÄŸanüstü ışıltısı” olduÄŸunu düÅŸünmekteyim.

​

Üyesi OlduÄŸum Dernekler:
• Türk Oftalmoloji DerneÄŸi (TOD) Üyesi
• TOD İstanbul Åžubesi
• Yönetim Kurulu Üyesi
• Türk Oftalmoloji Yeterlilik Kurulu
• Genel Kurul Üyesi
• TOD İstanbul Åžube Genel Kurul Delegesi
• TOD Kontakt Lens Birimi Aktif Üyesi
• TOD Kornea Birimi Aktif Üyesi
• TOD EÄŸitim Planlama Birimi Aktif Üyesi
• European Contact Lens Society Of Ophthalmologists (ECLSO) Aktif Üyesi

 

Aldığı Ödüller ve Sertifikalar:
1- TÜBİTAK BİLİM ADAMI YETİŞTİRME BURSU (1975-1981)
2- EN İYİ POSTER ÖDÜLÜ: Stereoskopik fundus fotoÄŸraflaması. A.Alanyalı, C. Gürdal, Y.Özkurt, T.Åžengör, H.Aralp. T.Klin.Oftalmoloji. 1998;7:147-148.

​

​

​

Göztepe BaÄŸdat Cad. Ergun Apartmanı No:244/10 (Göztepe parkı yanı) Kadıköy/İstanbul

Sitedeki tüm yazılar bilgilendirme amaçlı olup teÅŸhis ve tedavi amacı gütmemektedir.

© 2018 Tomris Åžengör. Her hakkı saklıdır.

bottom of page